top of page

 

HorecaLAB | Itaka lederen kurame menukaarten en toebehoren

De leren menukaarten uit de ITAKA-collectie zijn handgemaakt van hoogwaardig leer en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten. Het leer is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en biedt de mogelijkheid om pagina's te vervangen en aan te passen aan het seizoen of de gerechten die worden geserveerd.

itaka-logo-site.png

SLIJTVAST

WATER EN VUIL AFSTOTEND

MAKKELIJK SCHOON TE MAKEN

EIGEN LOGO

Bianca en Petra_edited.png

 

4 tips om meer te verdienen aan je menukaart 

 

Je menukaart is hét visitekaartje van je horecabedrijf. Zorg er daarom voor dat je kaart er verzorgd uitziet. Dat geldt voor de buitenkant, maar ook voor de binnenkant. De experts van Boost je menukaart!* geven je 4 tips om de binnenkant van je menukaart te optimaliseren.

Tip 1: kies een leesbaar lettertype

De tekst van je gerechtenomschrijvingen moet goed leesbaar zijn, voor al je doelgroepen. Kies voor een toegankelijk lettertype. Houd het simpel: dus geen gekke krullen of schuine lettertypes. Gebruik maximaal twee lettertypes van dezelfde familie. Zorg dat deze in overeenstemming zijn met de huisstijl van je bedrijf.

 

Tip 2: laat de prijs minder opvallen

De omschrijving én de prijs moeten net iets kleiner zijn dan de naam van het gerecht of drank. De prijs valt zo minder op en dat stimuleert de verkoop. 

 

Tip 3: let op met kleurgebruik

Laat de kleuren van de binnen- en de buitenkant van de kaart met elkaar matchen. Denk na over je kleurgebruik. Weet dat rood de eetlust stimuleert maar kan ook actie oproept. Als je kaders een kleur geeft of gekleurd papier gebruikt, let er dan op dat de tekst goed leesbaar blijft.

 

Tip 4: denk na over de indeling

Uit onderzoeken blijkt dat de leestijd van een menukaart ultrakort is. Maak het je gasten makkelijk. Laat je menukaartitems in één oogopslag zien, benut de ‘Gouden Driehoek’. Plaats wat je graag wilt verkopen in kaders.  

 

Meer tips en checklisten

Wil je meer tips hoe je jouw menukaart optimaal inzet als verkoop-, marketing- en communicatiemiddel? Bestel dan voor €14,95 (inclusief btw, exclusief verzendkosten) het boek Boost je menukaart! Voor elke kaart een idee via de webshop van Stoere Ideeën. Hierin vind je niet alleen heel veel praktische tips maar ook handige checklisten.

*Over de experts van Boost je menukaart!

Horecajournalist Bianca Roemaat (Roux Communicatie) en horeca-adviseur Petra Venekamp (ConcreetAdvies) vormen samen het team van Boost je menukaart! Sinds 2018 delen ze hun kennis in trainingen, lezingen en menukaartadvies aan horeca-ondernemers. Wil je meer hierover weten? Mail naar: info@boostjemenukaart.nl

De leren menukaarten uit de ITAKA-collectie zijn handgemaakt van hoogwaardig leer en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten. Het leer is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en biedt de mogelijkheid om pagina's te vervangen en aan te passen aan het seizoen of de gerechten die worden geserveerd.

bottom of page